Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödstango

skepp med skrik kommer lastat hit

drömmer sig nära och besudlar

de svarta nejlikorna runt halslinningen

sån kort kjol så vackert du bär

dig själv när vi inte ser på

naken är hon sanningen och lögnen lika

viskar förnämt tar tillbaka allt

och alla som varit och nu inte kan bli

dödfödda var vi alla i vulkanen

när munnen kastade ut oss

spottade på oss för svalkandets skull

så vattentät plan vi bar med oss i hand

hierarkier långt borta från allt som är vatten

raki som det enda följsamma längs vägen

som går så lång tung och illasinnad

alla vet att vi aldrig kommer fram

vi är som israel och palestina i dans

så brutal tango möter snabbpop

tills alla dör i svett och döda havet blir

allt saltare och saltare




Fri vers av Panda Delilah
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-21 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Panda Delilah
Panda Delilah