Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulörtvätt 40 grader

Nu har jag tvättat och vikt min tvätt
Jag känner mig nöjd
Sorterat mina strumpor
Det var en strumpa som saknades
Som vanligt
Alltid en strumpa som saknas
Var tar dom vägen?
Åker dom in i nån sorts mangel som manglar sönder dom?
Jag har åkt runt i en mangel en gång
Den kallas livet
Man åker in i mangeln och oftast kommer man ut
Lite omtumlad men man skakar av sig
Rätar upp sig och går vidare
Går vidare på upptäcktsfärden
Jag sorterar mina sockar
Sorterar dom i olika färger
I dag var det mest kulörer
Känner mig röd i dag
Mest röd
Kanske med några stänk av svart
Jag ska ta på mig något kulört imorgon
en kulör som klär mig
och köpa fler strumpor
i matchande kulörer
röda
svarta
blåa
gröna
gula
som jag sedan ska sortera
sorterar
systematiserar
känner mig nöjd




Fri vers av Karin Andreasson
Läst 470 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-02-22 13:29



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fin text. I en sån här alldagstext är det så mycket av oss själva som tittar fram, vår mänsklighet och ordningstvång och den där konstigheten vi alla upplevt om tvättmaskinen som käkar upp en udda strumpa för oss. Skön läsning.
2009-03-15

  Lotti
haha när alla desa strumpor försvinner går du där så läckert med en röd och en svart ;-)
2009-02-24

  Eaglemountains VIP
det ligger mycket i dessa rader .....
2009-02-23

  Karin Andreasson
nä dom har jag på mig idag.
2009-02-22

    FinnRaggarn
glömde du trosorna i maskinen?

Ja eller förlåt du kanske inga har.
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Karin Andreasson
Karin Andreasson