Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En biblisk berättelse i ett annorlunda perspektiv


Marta och Maria

Marta, Marta
det var du som lagade maten
och Maria
din trognaste syster och vän
hon hjälpte dig inte
hon satt vid Mästarens fötter
och såg på hans håriga ben.

Marta, Marta
det var inga dåliga grejer
och Maria
hon åt din grillade fisk
med dragon och oliver
och hon satt vid Mästarens sida
och såg in i hans ögon och log.

Marta, Marta
dom kunde ha sagt något vänligt
och Maria
som stoppade mat i hans mun
kunde sansat sig lite
när han sa dom bevingade orden
att allenast ett är nödvändigt.

Marta, Marta
du kommer att dömas ohörd
och Maria
din trognaste syster och vän
ska få stå som den kloka
fast hon inte ens sa tack för
din smaskiga grillade fisk.




Fri vers av stenhur VIP
Läst 1280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-22 16:05



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Bra fråga! Det är kanske min allergi mot bibeltolkningar som är alltför förutsägbara. Och där man gör Jesus till en besserwisser som aldrig gjorde fel och en megafon för himmelska budskap som kom ut ur hans mun utan att hans ens behövde fundera över vad han sa.
2009-02-23

    cml
Mycket intressant läsning!
Finns det någon åsikt inbakad eller ville du bara twista lite?
2009-02-23
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP