Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra sardinburkar


det var en gul dag under palmerna
han gick på stranden
det hade stormat på natten

tänkte på ingenting
i hans bröst fanns det bara
som en ordlös sång

stötte på något
med foten
en sardinburk
han tog den i handen
nej fyra var det
som bländade i solen
vred och
vände på dem
och sökte läsa
a
osse
podnan
ref
nej de fick allt
behålla sin hemlighet

satte ner dem igen
mot det öppna
havet

och åt sen sin
frukost med lyckan
lättare att bära




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 459 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-02-22 21:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag fastnade för den sista strofen ...lyckan lättare att bära... Den gick rakt in och jag förstod att även det kan vara svårt!
2009-03-12

  Mygg
Underbar och så väl berättad! Drar in mig i bilden och även jag undrar vad det egentligen står på burkarna :))
2009-03-04

  peter markurth
fångat, beskrivet...
2009-02-24

    ej medlem längre
mycket att hämta här! färgen på dagen, känslan av stillhet och öde, känslan, som jag ofta känner, att ibland behöver man hjälp med att bära lyckan...

tyckermycketompoesi är det!
2009-02-23

    Jnåt
gula dagar är bra dagar under palmernas skydd.
2009-02-23

  andrasidan
Snyggt skrivet, ett väl beskrivet ögonblick, eller några stycken, med mycket närvaro och ett lugn som känns skönt.
2009-02-23

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fint om tyngd som bytts mot lättsamhet.
Tycker om den mjuka mystiken i den här. Skapar bilder på strand.
Mycket fin.
2009-02-22

  sister mary
Tänker på skeppsbrott, öde ö...eller semester. Finurligt, kanske om bekymmerslösheten och begränsingen på nåt vis?
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm