Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma vilsen

Där min säng brukade stå
finns nu mest damm och en bäddsoffa
Väggkladd är övertapetserat
bytt till vuxna tavlor med rembrandt
och barnfotografier
Mina barns fotografier

I mitt rum
fanns ett universum

Nu får jag knappt plats




Du brukar säga att min lägenhet
alltid är så välstädad
Jag städar den för att jag vet
du ska komma på besök

Den du verkar titta på är något
jag glömt hur det ska vara


Hur jag ska vara
Hur ska jag vara?

Jag vill minnas
mamma




Övriga genrer av swimsus@gmail.com
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-24 10:37



Bookmark and Share


  Markattan
"I mitt rum fanns ett universum
Nu får jag knappt plats"

- mycket väl fångad känsla,
barn vs. vuxen.
2009-03-04

  Jan Linderoth
Det räcker alldeles utmärkt att du är en dotter att minnas.
Sen spelar ingenting anat någon roll. Inte ens döden.
2009-02-24
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com