Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hjärnan går i dvala

Zoloft, Cipramil, Seroxat
Fungerar bra istället för mat.
Jag trodde jag behövde någon att tala med men det var fel.
De sa att det inte fanns tid för ”massa prat.”
Nu för tiden fanns visst annat som gjorde en hel.
Har hyllan full av preparat.

Sobril, Fontex, Stesolid
Gör min värld så mjuk, äter upp min tid.
Ta kontroll över mina förvirrade sinnen, lugna hjärtat som så oroligt bankar.
Mannen i den vita rocken vet vad jag behöver,
något som ger mig vila från mina ostyriga tankar,
något att lita på tills livet är över.

Cipramil, Zoloft, Citalophram
Låser mina tankar så att de passar in i samhällets ram.
Ger mig friheten att glömma mig själv för att slippa paniken.
Jag känner inte av några problem än.
Känner mig lugn och fri, hör inte skriken
när jag ristar in vetskapen i handleden.

Stesolid, Sobril, Rohypnol
Små lyckopiller som sväljs med alkohol.
Inte längre mitt fel vad jag gör när medicinerna styr min hjärta.
Bara svälja och ryckas bort från verkligheten,
sväva på osynliga moln av förträngd smärta.
allt för att slippa ensamheten

- Vem behöver mat när det finns benzopreparat?




Fri vers av HQ
Läst 429 gånger
Publicerad 2005-09-05 18:21



Bookmark and Share


  ForeignFragments
Någon har ändrat Titel:)
2005-09-08

  Morvern
Roliga rim men det känns störande att rubriken heter benzopreparat )det stavas benso med s) och att du sen blandar in andra preparat. I övrigt en intressant dikt, innehållsmässigt och ett viktigt ämne.
2005-09-06

  madinsane
tungt. verkligen urtungt. knappt man orkar bära den i sitt bröst. och mycket väl nedplitat.
2005-09-06

  Jessi
Iochförsig är inte alla dessa medel benzodiazepiner.... Men jag förstår precis vad du menar! Tyvärr skulle jag själv byta ut mat mot dessa preparat...men jag förstår oxå att det kanske inte är det optimala. Bra dikt om en värld av beroende
2005-09-05

  Myself
som en snyting i solar plexus.
2005-09-05

  ForeignFragments
skrämmande sant
2005-09-05
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ