Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det?

Du frågade
- Vad är det? Jag hör att det är något, säg vad det är!
Jag svarade
- Jag är bara trött... har inte mått riktigt bra de sista dagarna. Vet inte vad det är, inte sjuk men ändå inte helt ok.

Fast egentligen är det ju någonting och jag vet vad det är. Det är mitt liv som rinner mellan mina fingrar. Jag börjar få ångest över att halva livet snart gått och jag har så mycket ogjort. Så många frågor som ännu inte fått något svar.

När jag var liten trodde jag att bara jag blev vuxen skulle jag kunna fixa allt. Jag skulle bli stor, stark, vacker, lugn, säker, klok och ha makt att hjälpa andra människor och djur. Jag tänkte ofta
- När jag blir stor ska ingen behöva vara fattig eller sjuk i mitt land
eller
- I mitt land ska det inte finnas några orättvisor när jag blir stor och får bestämma

Nu blev jag inte speciellt stor och inte stark heller. Skönheten har jag lärt mig, ligger i betraktarens ögon, så det får någon annan uttala sig om. Lugn och säker? Nej knappast! En hispig hönsmamma blev jag. Så särdeles klok blev jag inte heller, men lite vanligt sunt förnuft tror jag finns där inom mig. Makt att hjälpa andra, det gav jag upp i mitten av åttiotalet när jag upptäckte att den svenska politiken var korrupt och att man köpte och sålde "påläggskalvar" mellan partierna som fotbollsspelare.

Nu sitter jag här och funderar över den del av livet som gått. Jag ångrar inte något som jag gjort, bara det jag inte gjort. Det är kanske dags att göra det ogjorda nu och söka svaren på frågorna?
Så din fråga
- Vad är det? Jag hör att det är något, säg vad det är!
borde ha fått svaret
- Jag funderar på att göra allt det jag har ogjort och söka svaren på alla mina frågor. Vill du följa med mig? Det kommer att ta ungefär en halv livstid...




Övriga genrer av Annette Andersson
Läst 484 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-26 20:56



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Absolut, gör det.
Man ska inte ångra vad man gjort bara det man inte gett sig själv tid till. Och egen tid att utforska välden, tankar, livet osv är viktigt att göra för sin egen skull.
Mycket bra och tänkvärd text!
2009-03-02

  Lyckohäxan Enediel
Ja det här kan jag verkligen känna igen mig i...ibland kommer såna tankar och man vet inte vilken ände man ska börja i...
Det kommer dagar när man känner att allt är under kontroll...men när tankar kommer på det man inte har gjort så mår man ju inte så bra efter ett tag.
Jag har snart lyckats formulera de tankar jag har om de önskningar som jag har på livet...haha sen ska de bara bli verkliga också :)
2009-02-27

  Mr Lindemann VIP
Sunda och bra tankar som man böt ställa sig emellanåt

en tanke tänkt, sedan förflugen

det gäller att tänka dem igen och igen
2009-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson