Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten skrift om svunna tider och de "rester" av Klass-samhället som, tyvärr, kvardröjer.....


"Reminiscenserna.."

Reminiscenserna
från de "Blåblodiga Tiderna"
då Adeln dominerade
de Riktiga "Otiderna"
Förtrycket, det Oförblommerade

Reminiscenserna
uppehålles , ofta, av Oförstånd
"Intet ont anande"
Dyrkan av "Flärd och Ytlig Fond"
Inte bra, ALDRIG nydanande

Reminiscenserna
Vår Ungdom avviker Hälsosamt
från detta Bigotteri
Tänk om man vore Klärvoiant
fick BORT detta Kotteri (!)

Reminiscenserna
från en Unken Tid
då Folket fick Lida Pin
En Överklass som Levde "fint"
och Folket hade det som "Hin"

Reminiscenserna
Får ,tyvärr, "plåster på Såren", just nu
Ett giftermål Väcker "Gamla Tider"
och det, lär "leva kvar under åren", BU (!)
Fast det hos oss andra , "svider"......

Reminiscenserna
från De Mörka Tidevarven
blir Svåra att Eliminera
för "De Rojalistiska Ärevarven"
fortsätter, tyvärr, att Dominera........


M

___




Fri vers av Mats Henricson
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-27 09:30



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Det fanns en tid, och det är inte jättelängesen, då även folkpartiets ungdomsförbund i sitt program konstaterade att "monarkin är en motbjudande kvarleva från den tid då Sverige var en diktatur". Sedan kom Bengt Westerberg. En massa unga människor i slips och kavaj tog över. Som ett första steg i revisionen ströks ordet "motbjudande". Idag finns så vitt jag vet ingenting kvar av den så kloka meningen.
2009-02-27

  Larz Gustafsson VIP
Där har vi uppenbarligen olika uppfattningar.
Jag hyllar vårt kungahus och anser att de är en prydnad för Sverige.
Jag är mycket stolt över den svenska kungafamiljen.
2009-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska