Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KOM IHÅG, VI BETALAR, TILLSAMMANS FÖR ALLT, BÅDE FÖRGIFTNINGAR, EXTRA KOSTNADER FÖR MEDICIN M M....


OFFENTLIGT KVACKSALVERI

Medicinförgiftning
Eller försämring i allmäntillstånd
Orsakade av mediciner
Är vanligt

Och till stor del kan de bero på
Att läkare har provision på
De mediciner de skriver ut

Ponera att en kommunalinköpare
Får en liten ”dusör” för vad han köper in
En liten ersättning från plogentrepenören
En liten ersättning från järnhandeln
En liten ersättning från pappersbutiken

Vad kallar man sånt annars
Jag kallar det för muta
Varför kallas inte detsamma i fall
Med medicin
Som dessutom har med människors hälsa att göra

VARFÖR ÄR DET INTE OLAGLIGT FÖR LÄKARE
ATT FÅ ERSÄTTNING FRÅN MEDICIN FÖRETAG
VARFÖR KALLAS INTE DETTA FÖR MUTA
SOM I ALLA ANDRA SAMMANHANG

VEM FAN TROR ATT LÄKARE STÅR ÖVER EGOISM
DET ÄR BARA ATT TITTA PÅ UTVECKLINGEN MED DERAS
PRIVATA DELÄGANDEN I SAMMANHANG DÄR MAN
SOM DELTIDS ANSTÄLLD SKRIVER REMISS
TILL DET FÖRETAG SOM MAN SJÄLV ÄR DELÄGARE
OCH DELTIDSANSTÄLLD I….

SÅ SER MAN ATT LÄKARE ÄR EXPERTER PÅ
ATT PUNGSLÅ DE SOM DE SKA HJÄLPA
MEN MAN SATSAR MER PÅ SIN EGEN PLÅNBOK
ÄN ENGAGEMANG FÖR SIN PATIENTER

(BETÄNK DÅ ATT 30% AV KOSTNADERNA I VÅRDEN
BEROR PÅ MEDICIN, SAMTIDIGT SOM LÄKARE TJÄNAR
GROVA EXTRA PENGAR PÅ SIN RECEPTSKRIVNING)




Fri vers av LassO
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-28 11:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Sorgligt men sant.
Tack för att Du drar fram det i ljuset!
Applåd!
2009-03-01

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Min svärfar har varit medicinförgiftad. Det krävdes sjukhusinläggning och hjärnröntgen innan man kom på att förvirringen inte berodde på stroke eller tumör utan på för många mediciner i för stora doser. Läkarna skriver förskriver glatt mediciner utan att titta på vad patienten redan står på för medicinering.
2009-02-28
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO