Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nojs och najs måltid

Skala räkor
En lagom mängd
Koka ett antal ägg
5-7 st
skaffa 5 dl gräddfil
eller creme fraiche
dill, helst färsk
men de går med fryst
samt en lite burk rom
majonnäs


Blanda filen och majonnäsen
Rör ner dill
Skala och dela äggen
Blanda i äggen och räkorna
Rör ner rommen försiktigt
Ställ i kylskåpet i väntan på sällskapet
Kan göras med fördel kvällen innan

Sen, när han/hon/dom kommer
Ta fram brödrosten och ost
Ät röran på smörgås eller till
Om ni är hungriga så gör ni potatis
Som bakad fast med vanliga
Bara kryssade i ugnen tills de är klara

Kom ihåg servera med
Mycket kärlek
Om det är nån som man vill älska
Servera med vin naturligtvis
Älska mer handgripligt, omgående, starkt vin
Eller nubbe till
Så han eller hon inte kan åka hem

Denna enkla men goda måltid
Är som ett gastronomiskt poem
Som leder till hjärtat
Även för de mest, hård hudade…




Fri vers av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-01 02:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för du delade med dig av det receptet!
2009-03-01
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO