Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från CD:n Sten Hur Klicka på pilen får du höra den!


Höstlövens tango

Höstliga vågor slår emot gråa hällar
glesnande kronor av lönn och av asp låter solljuset sila
dimmorna stiger tidigt i blåa kvällar
sommarn är över, solen behöver vila

Men som i en tango
dansar löven i höstliga vindar
sin berusande, virvlande, yrande dans med varann
åh vilken tango
ifrån björkar och aspar och lindar
i en lycka för härlig och väldig för att vara sann
som att dö och att födas igen i en evighetstango

Vintern ska komma
den ska lägga sitt snövita täcke
där inunder ska löven få multna till mull och till jord
förvandlas bli på nytt till näring

Vintern förgår och träden får nya knoppar
snart står dom gröna igen i sin somriga skrud, träden andas
ända tills frosten biter i deras toppar
snart skall nog vilotiden för träden randas

Men som i en tango
dansar löven i höstliga vindar
sin berusande, virvlande, yrande dans med varann
åh vilken tango
ifrån björkar och aspar och lindar
i en lycka för härlig och väldig för att vara sann
som att dö och att födas igen i en evighetstango

Löven ska stillna
bli till mull och till jord och ge näring
och gå in i ett kretslopp som går utan början och slut
så länge liv finns kvar på jorden

Men mellan gren och jord i en höstlig vindil
sjunger vart löv sin härliga sång om frihet




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-01 16:49



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bravo!
2011-11-01

  karenina VIP
vilken underbart härligt målande tango! det går att både se och känna hur löven virvlar fram.. tjusigt!
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP