Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivel är det sannaste jag tror

Jag tror inte seendet
och inte hörseln
smaken har bedragit mig
och känslorna
vem kan tro ett skratt
eller gråten som stannar i ett andetag

Det enda jag tror är döden
utan tvivel

så slipas kniven
blänker
och tanken talar tomma ord

Trodde jag ändå
glimten av stål
ordet
smaken av blod

men lustan dröjer mig kvar
i tvivlet




Fri vers av halmstrå
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-02 16:49



Bookmark and Share


    papillon
Stark text, första strofen får mig att tänka på Predikaren med sin rytmiska gentagningar av temat och den retoriska frågan - så kommer glimten av kallt stål och blodsmaken och det trovärda tvivlet.
2009-03-03

  korpfjäder
Ibland undrar jag varifrån du kommer.
du skriver om tro och tvivel som vore du mystiker - men samtidigt vältrar du dig i minnen från gatan. Och samlar alltihop i poesi som tar musten ur mig.
Vad gör man annat än applåderar och gråter?
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå