Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bankdirektörsrättvisa


Bankdirektör Auckelberg
Kallade till sej
Metallarbetare Johansson
Johansson hade fått 20 % lönesänkning

Auckelberg var en av dessa som hade
Spekulerat och lurat folk på banken
Men han drabbades inte
Bankkrisen drabbade dock alla andra

Så Johanssons lönesänkning gav
Banken ”anledning att” åtgärda
Hans lån
”SÄLJ huset” sa Auckelberg

Jag har en kund som bjuder en miljon
Sa bankmannen
De var hans kusin… (inom parentes)
Men min kåk är värd 3 milj, sa Johansson

De va innan krisen sa Auckelberg
Betala av dina 2 miljoner i skuld
Annars så sätter vi dej i konkurs
Eftersom vi säger upp lånen

Så gick de till när Auckelbergs
Kusin ordnade en billig – dyr kåk
Genom släktskap
Auckelbergs kusin gjorde detsamma
Åt Auckelberg…


(så gick de till hos bankerna redan i krisen
92, de skodde sej på andras olycka
nu börjar den cirkusen igen)




Fri vers av LassO
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-03 13:43



Bookmark and Share


  Prästen utan religion
Jag vet hur det kanns Johansson. Vi borde traffas, dricka kaffe, och ta oss en funderare om vi inte vill ha en annan framtid.
For den ligger i vara hander.
Vi borde gora nagot !
2009-03-03

  Bibbi VIP
Sorgligt men sant dock förtröstar jag på att vad en människa sår får hon skörda och dag av dom nalkas med hast.
Applåd!
2009-03-03

  Tina Q
Jodu, nog händer detta lite här och där!
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO