Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag obsvererar allt med spelad ro




Dvalan

Mitt på dagen blir hettan tung och kväljande,

omöjlig att värja sig mot.

 

De två har ställt sig i skuggorna igen,

hukar för att täcka den enes misstag.

Den ena står och väger sin tyngd och betydelse

Ingenting händer.

 

tystaden talar och vänjer kroppen vid solen,

ramlar in i det stilla och tomma.

 De två kommer tillbaka,

jag låter det ske,

 

 

det svartvita har jag glömt.

 




Övriga genrer av Tera
Läst 547 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-03-03 15:33



Bookmark and Share


  blaite
hukar för att täcka den enes misstag. Fy fan va bra
2010-02-03

  emanuel karlsson
vackert
2010-02-03

  Grävling
Då jag läst Camus Främlingen för inte alltför länge sedan ger den här texten mig en del obehagliga associationer, men det är inte alls något negativt, snarare tvärtom. Bra poesi skall väcka känslor, och det blir inte sämre av att känslorna inte är behagliga varenda gång.
2009-04-07

  peter markurth
Förtydligande=taoism avser här att släppa allt och bara vara, mycket bra text..existerar bara..
2009-03-05

  Tawee
Tomhet och stillhet, går det ihop? Stillhet är väl fyllnad med saker?
2009-03-04

  Suzy med punkterna
Funderar en stund och återkommer;=)
2009-03-03

  peter markurth
vad fint...taoistiskt..
2009-03-03

    Trast
Viktiga saker händer här. Intressant behadling av ljustematiken.
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Tera
Tera