Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(Angelicus Archangelica- Kvanne, en medicinalväxt.)


Angelicus Archangelica


Angelicus Archangelica
du bedrog mig med dina drömmar

så mjukt nosade de som valpar i min halsgrop
och borrade in sig vid armvecket
kurade ihop sig till små snusande bollar
av lenhet

så lekfullt nafsade de när de vaknade
som mjölkharar
sökte bröstvårtor och tunn kärlfylld hud

så kvicka och lustigt sträva tungor
dina drömmar hade
Angelicus

tills de förvandlades
och lyfte med ett brus av tunga vingar
virvlade upp damm
och välvde jorden under mig i vånda

och jag förstenades i drömlöshet

du drev spelet för långt Angelicus
saknaden var allt jag fick av dig

ändå skulle jag väl falla
i gräset och i dina vita armar
älska dina havsögon
och tro
vad helst du ville
om din maktlöshet
om dina lena skuldror
och din smak av vind och salt

om bara du bedrog mig
drömde mig
och löste mig igen




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-04 13:14



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Läst många gånger och kan liksom inte hitta betydelsen för mig...men den tilltalar mig på ett poetiskt och luftigt och lekfullt sätt och den känns härlig att läsa!!! Får fundera lite till...för det är som sagt något med de här orden, som talar...
2009-03-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ljuvligt.
Så fint alster.
Flyter fram som en älva med mycket känslor och en fin tecknad närhet.
De här flytande jordnära abstraktionerna du skriver som dansar fram
med mjukhet samtidigt som de skär är absolut mina favoriter.
Här tappade jag orden lite. Svårfångat men hoppas du förstår vad jag menar.
Jag bara tycker så mycket om.
2009-03-04

  Carola Zettergren
URSNYGGT!!..skaldat av dig!
2009-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger