Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Don Pedro är min vän... då blir de kaffe, ingen elbryggare, ingen kalvdricka, bara gott, varmt, härligt kaffe.. (är det ARLA som skapat detta lattelallande? Mjölkotto i Stockholm ;=) )


Kaffe med blask


Att gilla kaffe
För oss som gillar kaffe
Verkligen kaffe
Så ler man, lite i mjugg
Åt de blandningar som presenteras

De kallas ”barrista” blandarna
(man kan tydligen lätt ersättas med en maskin)
Och ”Au lait” är ute
Nu ska man säga ”Latte”
Eller ”Cappuchino”
Man säger gärna ”kaffeälskare”
(hallå, kalvdrickare)

Men de är klart har man inte förstått
Att en elbryggare sabbar smaken
Så går man säkert i fällan
Att betala 5 ggr summen för kaffet
För att mjölken… är iblandad

Helst då av en högavlönad ”Barrista”
Eller, en svindyr maskin…
Och folk betalar
Nöjda med att bli blåsta
Tydligen…




Fri vers av LassO
Läst 150 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-05 17:21



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
finns inget livsmedel med så stor vinstmarginal som den i att sälja en kopp kaffe.
2009-03-06

  Piann VIP
Jag använder perkulator...med enbart vatten och vanligt bryggkaffe :)
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO