Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kroppens nio liv


det är mycket märkligt
att jag bebor denna kropp
så som jag bott i åtta andra

man har sagt mig att det tar sju år
innan samtliga celler bytts ut

vart tar då kroppsminnet vägen?

skala bort det
skala bort allt jag lärt mig
allt jag formats till av omständigheter

vad blir kvar i min nionde kropp
som det sista av kattens nio liv
vad är det som bor i mig?

ett "tabula rasa"
det är mycket märkligt




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-05 14:29



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Just så ... känner igen mig, väl beskrivet.
2009-03-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Inte undra på att man glömmer vad man lagt glasögonen
2009-03-05

  Tina Q
Är det sant? Byts alla celler ut så ofta? Ojdå - inte konstigt att många upplever sjuårskriser! :)
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger