Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns många sätt att förtrycka minst fem kända härskartekniker alla går de ut på att "oskadliggöra motparten" och ingen går ut på att visa sin egen styrka/kompetens obehagligt


Härska




med upprepade påståenden
tillskriva grupper, personer
förlöjligande attribut, åsikter

ifrågasätta dem, deras
förstånd, förståelse

håna

förlöjliga tillskrivna
förvrängda, påstådda åsikter
som inte stämmer
med de egna


samtidigt vägra
lyssna, diskutera

värma ja-sägare
frysa ut nej-sägare, neutrala

hävda sin "insikt"
gentemot andras "åsikt"



allt för vanliga sätt
hävda sig

en härskarteknik




påstå
härskartekniker inte finns
påstå
härskartekniker enbart hävdas
av den
som känner sig
underlägsen
ett sätt
försäkra sig
om fortsatt
oinskränkt
aldrig ifrågasatt
härskande





maktfullkomlighet
i den stora världen

och i den lilla

utan ansvar
för sårade







Fri vers av Tina Q
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-05 18:00



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Med smarta härskartekniker är som med trollerikonster, de funkar bara för att ingen ser hur det går till. Avslöja tricket och tekniken faller ihop som en misslyckad sockerkaka - åtminstone för tillfället! Härskartypen hittar säkert på något nytt.
2009-03-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bra skrivet om vikten att gå med egna ben.
2009-03-05

  Gangleri
Ja sägare brukar söka sig till sådana, eftersom de inte orkar tänka för sig själva och vill ha allt serverat på ett silverfat,

Vilket de får också.. bra skrivet!
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q