Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mupparnas parad


10 000 muppar
förväntas komma till Malmö
För att gapa om sånt de inte kan
Göra nåt åt i alla fall

Men man undrar, vad har de mupparna
För uppgift i tillvaron
Då de tydligen kan ta ledigt
Har råd att ta ledigt
Och åka till Malmö

För att protestera för något
De inte kan klara av…
Att störa i alla fall
På laglig väg

De mupparna vet att runt Israel
Så finns de en massa diktaturer
Där miljontals kvinnor förtrycks
De lemlästas, mördas, en del väljer att
Gå i fängelse som skydd för sej själva

Det finns ingen rättssäkerhet
Eller vad vi kallar ”normal trygghet”
Folk mördas utan anledning
De beryktade egypterna som svenska regeringen fått
Så mycket skit för, torterades i Egypten

MEN mupparna protesterar inte mot det
Därför att de helt enkelt inte vågar
De törs inte ställa sej upp mot Islamsk diktatur
De vågar bara ge sej på, ”normala demokratier”
Trots de mångfaldiga mord och övergrepp
Som är vardagsmat i diktatur länderna…




Fri vers av LassO
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-05 20:21



Bookmark and Share


  Tina Q
Du räds inte att sticka ut hakan :)
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO