Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(Foto: Bertil Nyström)


Pica Pica, Fortum och marsvåren

 

i morse var det skatan
skrattande hoppade hon omkring
i den svårt deformerade rönnen vid mitt fönster
ett minne av Fortums röjningar
strax innan de tog ner luftledningarna

inte undra på att skatan skrattar
- sicket träd med stubbar i kronan
här kan man häcka i pålhus!

eller också var hon bara glad




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-06 14:02



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ett bra namn på en fågel , även skatan pickar i sej av frön och nötter !
Fortum är tydligen sej likt landet över, stömförande ! en trevlig vardags iakttagelse och beskrivning
2009-03-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som gör en glad och tror skatan var det också.
Har inte tid för annat i bråda tider.
2009-03-06

  Rosmarin
en helt irrevelant kommentar egentligen, men jag kommer att tänka på när jag jobbade med sättningen av några lokal-reklam-tidningar som delades ut i stockholms förorter. Det var ju bråttom att få ihop texterna för journalisterna i en sån där billighetsproduktion. Nu var det så att en dokumentärfilm om just skator hade nyligen kommit, ganska omskriven var den, hette just Pica Pica. Den skulle visas på en lokal bio. I kalendariet hade man därför skrivit:

' "Picka, picka" - en film om fåglar visas' osv
2009-03-06

  Carola Zettergren
:):) över ett pålhus till sommarstuga!
2009-03-06

  Tina Q
*ler*
Hon var nog bara glad - mars är ju här, och våren intar landet!
Fin bild du målar med orden.
2009-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger