Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankarna flyger


Barndomsvy


Vy från ett väckelsemöte
Föreställ er detta
En talarstol
Där står en farbror
Och talar, som sej bör…

Han har glasögon
42 av de 50 om finns i lokalen har glasögon
Men han har dessutom hår i näsan
De ser ut som penselborst som kommer ut
Han kunde bli målare
Doppa huvet i färgburken och måla med näsan
2 ränder

Hur gör man när man snyter sej
Med såna penslar
De kan man undra
Han talar som en bok dessutom
Samma entoniga rabblande
Undra vad han säger egentligen
Är de slut snart

En äldre man har somnat
Man hör hans snarkningar
Svagt framåtlutad i bänken som om
Han satt och bad
Men snarkningarna förråder
Ingen sitter bredvid
Så man vågar inte puffa på han

Om han haft frun med så hade hon nog nypt han
Ooooppppsss nu ramlar han
Slår huvet i bänken framför
Tanterna skriker till
Men gubben klarar sej
Ser yrvaket upp….

Nu tar gubben i talarstolen fram en näsduk
Han har nog talat sej själv rörd
Och snyter sej, som ett bilhorn låter det
Ser intresserat på, undrar om näsborsten är kvar
Hm tydligen, penselborsten sticker ut än
”Undrar vad som skulle hända om man tände eld på dom
skulle det ryka ur öronen då tro”

Nu verkar han sluta i alla fall
Skönt, då kan man gå hem
Och njuta av söndagen
”kittlar de inte i näsan när de blåser”
funderar man vidare… ”med såna borst”
Som barn hade man sina ideèr
Och tankarna flög som… papperssvalor
I storm

(funderingar av Lasso som barn)




Fri vers av LassO
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-06 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO