Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en historia


ekor

den var byggd
på henån
orust
och roddes
varsamt
mellan
näsbokroks stenar
på jakt efter bränne

det var innan
skogen vuxit upp
och korna fortfarande
åt allt som
grönskade

vigafolket
hade en getteröeka
och kom från
ramsvålehållet
vid sälön
krockade reviren
lagen var oskriven
men glasklar
hit men inte längre
precis som
med tånget

staders vik
var vårt
ramsvåla
hade vigera
och köljohan

men när vinfatet
strandade
hjälptes alla åt
och anton
var inte på sjön
på en vecka

när strandridarna kom
gömde han sig
i kökssoffan
locket på
och han
höll på att drunkna
av spyorna

fatet togs
i beslag
till ringa glädje
för kronans
tjänare
bottensatsen
var odrickbar

måsarna
slog
i makrilldyken
och ve den präst
som närmade
sig en båt

man visste
var gränserna gick
det hade överheten
hårdhänt
blivit påmind om




Fri vers av tom boreland
Läst 325 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-03-06 22:19

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    sofia flow
Du väckte upp minnen som smakar salt. Femte vik och farmors kryddsill. Inte konstigt att Mälaren känns sunkig. Tack
2009-03-08

  Roula O
En fin beskrivning...mycket bra skrivet!
2009-03-06

  anits VIP
Lätt kan det inte ha varit
ett hårt jobb för att få
hem ved
2009-03-06

  Cris
Lappland? *fniss*

Jag vet att du vet att det inte är så.. White.. or? hm.. *

Men tom.. jag känner doften.. eka..hav.. den fina beskrivningen av den förgångna.
Tänker på Brastad där far växte upp och bergen villigt reste sig upp och visade sin nakna fasad och nu är skogsbeklädda som om förr är ngt man gömmer mot nuet.
2009-03-06

  Maria Natasja
Underbart...i love it!
2009-03-06

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
är detta i lappland ?
2009-03-06
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland