Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimma

Jag såg, jag såg
älvornas dans om natten
i dimsvept slöja
täcktes marken av små nätta fötter.
Dansa, dansa nätta varelse
tills blodet forsar
ur dina fötter små
dimma dimma svep om dem ikväll.

Jag såg, jag förundrades
av den vackerhet de bjöd mig
i stillan ro i aftonsken
i lunden som var grön
och doftade viol.
Dansa, jag ber er
dansa för all lycka ni känt
en gång, log ni
kanske var ni en del av oss.

Jag förundrades
mitt hjärta sorgfyllt är
jag ser er, dansa i aftonvirvlarna
i dimsvept solnedgång
i ängen som doftar viol.
Jag bjöd er till dans
och nu faller tårarna mina
för all ensamhet
ni dansar, i aftonen.

Jag dansar, dansar
med fötter små
i dimsvept slöja
i en violdoftande lund
(om natten.)
Jag blir aldrig fri
från dansande dimma
dansa, dansa tills blodet forsar
ur fötter små.




Fri vers av Minna Markatta
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-07 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minna Markatta
Minna Markatta