Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haren



Jag vill från denna världen rymma
ty det är alltför mycket där som skymma
Jag önskar mig blommor, frid och äng
och också en väldigt ny, skön säng
Med allt jag äger
slår jag nu läger
Fram jag nu min matsäck tar
och bort min rädsla far
Bakom stora trädet gömmer sig vargen
han hoppar fram och blir en arg en
Haren sitter stel av skräck
han känner sig alldeless näck
Nu han sin matsäck lämnar
han tillbaka hem ämnar
Med en väldig fart
vargen nu snart
jagar haren som fylld av fasa är
och sitt hem han nu håller så kär

Av; Minna och Eva 1997
(Hem ljuva hem, borta bra
men hemma bäst)




Fri vers av Minna Markatta
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-08 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minna Markatta
Minna Markatta