Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Getingen och grisen


-Ditt stora, tjocka svin
du är inget fin
Ditt tryne så väldigt stort är
ty man hör nöff nöff här och där
-Vad säger du ditt lilla kryp
akta dig så jag inte ger dig ett nyp
med de stora orden
kommer du inte långt på jorden
-Du ditt fula svin
jag dig nu visa vem som är fin
Geting stor fart mot grisens bak tog
samtidigt som han log
Med ett stort språng
skrek grisen "AJ!" en gång
Men blev sedan ack så sur
och mot getingen han stod på lur
han getingen med sin grisfot slog
och getingen han dog

Av; Minna och Eva 1997
(Liten på jorden men stor i orden)




Fri vers av Minna Markatta
Läst 178 gånger
Publicerad 2009-03-07 18:39



Bookmark and Share


  Minna Markatta
Skoluppgift i svenskklassen 1997. Det var himla roligt!
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Minna Markatta
Minna Markatta