Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del har så lite av vanligt hyffs, så man undrar om de är födda i ett oljefat eller en skottkärra eller nåt...


Bullens ideèr

Jag jobbade en gång åt en lirare
Som kallades ”bullen”
Och det av alla
Av en viss anledning

En gång så hyrde en kund
En maskin, betalade 3 dgr minimihyra
Plus moms
Och for så iväg

Maskinen en slags jordfräs funkade inte
Så han kom tillbaks
Och skulle naturligtvis ha igen pengarna
Vilket han fick, omgående

”HAR DU TAGIT PENGAR UR KASSAN”
Skrek bullen
”DU FÅR ALDRIG TA PENGAR UR KASSAN”
”DU FÅR GE ETT TILLGODOKVITTO”

Så fortsatte han…
Men jag fortsatte på samma sätt…
Om en maskin inte funkade som den skulle
Det hör liksom till god affärsetik

Men det var inget som bullen höll som
Viktigt.
Det gör han inte än har jag förstått
Men numer inte som egen företagare..
Tiden och beteendet hann ikapp honom....




Fri vers av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-28 16:52



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Det är så det går till slut om man saknar folkvett och normalt hyfs. En sådan bulle vill jag verkligen inte ha i min närhet. Mycket hellre en nygräddad kanelbulle;-)
2009-04-28
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO