Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltid förlorare, de små, de som inte har företag och som jagas av skatteverket om man glömmer en ränteintäkt på 50 kr.....


Skatteomläggningens förlorare


Skatteomläggningen sänkte skatten
För de flesta
Lite för fattiga men
Även barn skulle betala skatt nu
För den ränta man får för 5000 kr
Som föräldrarna sparat…

Troligen eller med all säkerhet
Så kostar den indrivningen mer
Än vad de får in
Lite som diesel skatten en gång i tiden
Den kostade 20% mer att administrera
Än vad den gav

”Men det var ju i alla fall skatt”
Försvarade sej ivrarna med
Men skatteomläggningen belade skatt på
”Personlig tjänst” frisör t ex
Ja den kallas moms, ”mervärdesskatt”

Följande fler saker råkade ut för detsamma:
Bensin –drivmedel (Och där också moms på skatten)
(har ni hört om de, skatt på skatt….)
(Vad skulle pomperipossa kunna gjort av det)
Porto paket försändelser
Byggmoms bort, och andra lägre momssatser
NU skulle man ha enighet i moms med
(ja vart tog de vägen?) (för det gäller inte längre
men det var argument för att ta bort byggmomsen)
Restaurangmoms…. (ja fast de ändrade men igen sen
Fast man väntade tills de lagliga gått i konkurs)

Men byggmomsen kom aldrig tillbaks så det
Blev svart istället…
Svart på svart…
Men kontentan är, att:
De som tjänade lite på skatteomläggningen
Har förlorat mer på alla extraskatter
De som tjänade mycket, ja vad spelar lite extramoms
För roll för dom…?

Ja alltså, företag drar ju av all moms
Allt t o m öl…. Som räknas som mat
Så de drabbades inte alls av momsen
Tvärtom så kan de i vissa fall tjäna på det
Om de råkare ”deklarera lite fel”
Så var det med skatteomläggningen
Som vi ännu dras med….




Fri vers av LassO
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-08 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO