Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag knackar ett hål och ser mig omkring...

 

och visst ser jag underbara ting

jag ser också alla ni som blundar
som talar bara om den egna insidan 
er själva
i en värld som skimrar vackert utan

eller ni som sätter på er skyglappar
som talar bara om insidan i en bok
en enda
i en värld som vackert klarar sig utan

men det är inte det jag egentligen ser

jag ser människor som raderar
cencurerar andras åsikter
som respekterar och godkänner
bara dem som är deras

jag ser människor som trampar
på andras ärliga tro 
som respekterar och tolererar
bara den som är deras

jag ser rädsla under det glimrande guldet

 

...och ser saker som jag egentligen inte vill

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-10 14:47



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Hejdlöst bra tänkt och författat!!!
2009-03-14

  noname_realmind
Rädsla under det glimrande guldet...

Pricksäkert som bara den!
2009-03-11

  RogerIvan
Jag ser att vi lever nu i rädslans tid där allt går fortare och fortare...
merparten springer allt de förmår för att hinna med men missar samtidigt att leva.
några står bredvid och ser vad som händer och undrar om de ska spela med eller skilja sig från mängden och stå kvar bredvid...
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP