Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vägverk och slöseri (hellre manuellt med 2-3 man, eller en dyr Norsk maskin än, att användada det ekonomiska alternativ som finns)


Pinn-och-you

Den var framtagen med pengar från NUTEK
En prototyp, en då, dyr maskin
Den, var framtagen på begäran av Vägverket
Så stod den där
Klar för tillverkning, prisvärd
Färdig fungerande

Men sen
Ja vad hände sen….
Vägverket började sin cirkus
”Cirkus Borlänge” kan man kalla det för
Sen dess har man i 15 år ”omstrukturerat”
Vägverkets ”omstruktureringskostnader”
Torde inte ha nån motsvarighet alls
I vårt land…

Jag fick reda på maskinen
Och eftersom den skulle sätta ner plogpinnar
Utan annan hjälp än en förare
Så döpte jag den till:
”Pnn-och-You”
Smart och funktionell
Skulle absolut säljas…

Men vägverket höll på med sin cirkus
Ena dan en kontaktman
Andra dan, en annan
Nya chefer, nya distrikt
Nya regioner
Nya inköpskanaler
Till slut orkade man inte

Endas de mest dioga
Och mutande
De stora med bjudningar på ”stadt”
I Falun kunde sälja
Till detta märkliga värk

Men åren där hade skapat en annan
En av de ”omhuldade” anställda
På VV fick pengar av VV
Tog fram en egen maskin
Jag talade med honom men
Han vågade inte visa sin maskin

”Den var inte bättre än så”
och så vitt jag vet
Så står fortfarande ”Pinn-och-You”
Och ”bara skräpar”
På vägverket i Borlänge
Betald av NUTEC
Beställd och delbetald av Vägverket
Körd några dagar några höstar
Innan man ställde av den

Det är ekonomisk användning
Av ofantliga medel
Eller kanske mer
”Vägverksekonomi”
Och NUTEK:s användning…




Fri vers av LassO
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-16 15:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, bra belyst så, då

tycker jag ehurusom
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO