Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att leva i mjölk


dimmdag

med två snarkande
vovvar i ruffen
och värmefläkten på lågvarv
rör vi oss genom dimman
mot hollsundsudde

radarekona visar
att vi finns
i den mjölkvita omgivningen
och ekolodet visar
språngskiktet
och spridda småstim
av skarpsill

eje ringer
han vittjar
vinterstående hummerkupor
det händer att han
får något

jag prasslar
med smörgåspåsen
vilket genast observeras
nerifrån ruffen

känsliga nosar
nöjda nosar
över att åter vara
till sjöss

det går hål i dimman
och för ett ögonblick
ser vi silllänkarna
de har gått ihop av strömmen

en halv mugg
kaffe till
på med oljestället
vänder upp mot
1sta länken

jakten har
börjat




Fri vers av tom boreland
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-10 22:08

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blåbäret
härligt beskrivet...men skrämmande att befinna sig i en tillvaro av mjölk för mig som inte är van
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland