Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur ett fönster (del 1)

 

Med balkongutsikt mot en innegård
där världsbilder trampats i snö
där fann nysnön sitt avstånd i skuggor
finner avstånd mot skuggor i snön  

hörde kyrkklockor kräva sitt uttryck
skar med tonfallet rakt genom vind
emot glaset som upphört att andas
när allt skiftar fokus en stund


omgivning ändras i uppbyggda ljus
små sprickor längs ytan som gror
och naglas där fast utmed morgonlins
där nattdimman än andas tungt

en orolig stumroll med utandningsrök
bredvid farbrorn med prålig kostym
blev en torrlagd fläck på en spelad duk
en så utsmetad strävan mot liv



 

 




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 326 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-03-11 14:51



Bookmark and Share


  Roula O
en jättebra text som du ger så fina bilder...
2009-04-15

  När vi blir strukturer
Förlåt mitt ordval (känner att jag måste stärka vad jag vill säga) - men det här är jävligt bra. Riktigt riktigt bra. Och jag älskar dina vackra, vackra formuleringar.
2009-04-10

    ej medlem längre
Bra!
2009-03-20

  Svartsilver
fan vad du skriver bra!
2009-03-15

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Starkt även här, men denna dikt saknar det fenomenala slutet i del 2, känner jag. "farborn" - farbrorn??
2009-03-12

  Epione VIP
Mycket bra text
Ger klara och fina bilder.
kanon
2009-03-12

  Tobias Nilzon
Ändrad lite..
2009-03-11

  lyckeli
guldkorn efter
guldkorn att plocka

i dina rader ovan

målar snyggt
2009-03-11

  peter markurth
intressant
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon