Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julgranskärringa


De var en märklig upplevelse
Att se
Och höra
Första gången man kom in
En kärring som var som en julgran
Idag skulle hon betraktas som en säkerhetsrisk
Vid flyget

”PLING PLING PLING PLING”
Hon hade allt, utom ”kulor i grenen”
Men de hade visst hennes man
För de hade barn ihop
De var trianglar, prismor, metallgrejor
Överallt, de liksom klingade runt kärringa
När hon rörde sej
En kristallkrona skulle blivit avundsjuk…

Jag antar att hon vägde sej innan
Det garnityret för de gjorde säkert
En del de med
Jag kallade henne helt enkelt
”Julgranskärringa”
för på postkontoret, så hade de ingan annan
julgran…



(men gubben hade inte bara kulor i grenen
han hade visst toppspira med)

(merry xmas) ;=)




Fri vers av LassO
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-12 00:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO