Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tv4 kl 19

Man i trettioårsåldern. Barnpornografi. Sexhundratrettiofem döda. Bilbomb. Börsen går upp. USA, UK, NATO, EU. Knarkkupp. Afghanistan och Nordkorea. Stridstrupp. Börsen går ner. Arbetslösa blir fler och fler. KAS, AMS, CNN, CSN och över till BBC; Nasdaq slumps over 2 % Dow pares about 158 points as a result of a weak dollar higher oil prices. Så över till vädret; Då har vi orosmoln över Europa överhängande sorg över Syrien över södra mellersta och norra Sverige ihållande mulen molnighet med varning för ras halka och snöblandat regn

Kvantitet i en värld av syntet
krig plast neon
ensamhet vi i hysteri flyr ifrån
dubbelmoralen faller med dunder dån
buller och brak hål i vårt tak för Sverige i tiden
vilket Sverige mitt i striden ändå utanför
klasskamp för enighet är det enda vi vet
har kvar sorgekval
politiken är svår och hal
stagnerar för att dölja sorg
de frias och tappras land en illusion
utan resolution
det enda svaret är revolution
utan pardon
Frihet som paroll från vadå
den hinner i kapp oss ändå
Gå på och rulla på utan att förstå att frihet
utan empati inte är lika med demokrati
att frihet utan ansvar aldrig kan vara fri
Frihet utan solidaritet eliminerar all värdighet
som jag vill bygga men inte murar som lurar
på tillgångar som håller oss fångar
för dubbelmoral ger inget annat än samvetskval
skulden blir stor brottet större

Allians utan finans
kröns av törnrosor
För guds skull barn
ni måste öva glosor;
Lågtaxera
Privatisera
Urbanisera
Segregera
På så sätt kan ni spara mera
Memorera innan sjätte klass
Ni vill väl inte
att er framtid ska bli kass

Dags att ta efter länder med större ambitioner; Dödskvadroner som dödat miljoner och svindlat bort biljoner på överflödiga bataljoner. Världs ledare som är goda kompanjoner storfinansens faraoner passar sig noga för terroristerna

Men terrorister kommer i många fler former än skägg, turbaner och unga med röda faner ibland går de på galor klädda som generaler och äter kanapéer till ljudet av fanfarer och granater i fjärran långt bort där är allt annorlunda och mycket hemskt knappast som allt det goda som är västerländskt som

Jag vet inte hur kriget låter
men jag hör när kvinnor gråter
Och jag vet inte hur riktig hunger känns
men jag känner när kroppar bränns
Och vad vet jag om er sorg och er smärta
det bara skakar mig att den finns
Så, för mig finns ingen sömn eller vila
Det är dags att vara konkret;
Resolut revolt mot överhet för vanligt folk och du det är inte sant att ögonen blir fyrkantiga men hjärnan förvandlas till klet så stäng av teven istället för att stå på varsin sida om samma staket
Ensamhet
tid är pengar
tiden är gratis vad jag vet




Fri vers av Alva Blästa
Läst 471 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-11 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alva Blästa
Alva Blästa