Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i tanken på det livet lämnar är jämmer och klagan vad själen förmår


Tröst att vila tröstlös natt invid - sonett i en sorgens tid


Nu slutar hjärtat slå och livet ändas
att vakna upp ur sömnen är att dö
en kvalfulld tid då vall blir hängd som hö
men döden är att bli vad själen andas

Här är den väg där lyckan lätt kan vändas
en vik av sorgens kalla djupblå sjö
förblindad av en sol mot isvit snö
Men synen leder bort dit månvarv tändas

till årsringar där röst av liv må sändas
att vara jord för världens stumma frö
med plats för stjärnstoff att beströ
det sinne som i ondskan setts förvändas

Så önskar dagen frid för snötäckt plåga
ett ord att dölja smärtans svåra fråga
i längtan utan skydd för hudlöst kött

men kroppar döljer natt av ljuslös låga
förtvivlan svarar bortom all förmåga
vad själen fann har själen själv förött






Bunden vers (Sonett) av halmstrå
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-12 14:36



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Välskrivet med fint flyt och väl valda rim.
Applåder!
2009-03-15

  Miss Mod
Applåderar och njuter.
2009-03-13

    papillon
Vad skall man säga? Jag blir så väldigt lycklig över hur respektlöst du tvingar upp den gamla prydliga sonetten i helt nya dansturer, låter den valsa runt med en instoppad tredje strof, med egensinniga rim och svepande rytmer - en grym text svept i de vackraste ord
2009-03-13

  Kristina Wallbing
Instämmer helt och fullt med Korpen.
Du ÄR Poet, glöm aldrig det.
2009-03-12

  korpfjäder
Andlöst smärtfyllt, rytmiskt förödande vackert
vad ska man säga till dig som begåvats med ord du tror du måste förtjäna. Kasta in dina sonetter till ett förlag och förstå att du är poet!
2009-03-12

  willex VIP
Mycket, mycket vackert! Ett gammaldags, poetiskt språk med härliga bilder, fin allitration. :-)
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå