Han var min farmors farfars far....

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han var min farmors farfars far....




Bryngel, din jämrans tattare!

Bryngel Asmundsson Härdig, glöm aldrig hans namn


Supade gjorde han, och stulade krakar
dragade runt i Dalsland
satt i fängsel
bättre bar det sig inte 

sådan far och sådan son
liksom din efter det

Men inte sonsonen Lars
han flyttade till Mölltorp och blev fin 
hördes aldrig av igen  



 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 867 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-03-12 15:13



Bookmark and Share


  korpfjäder
det må man säga.... vilka anor!
2009-03-17

  Carola Zettergren
Jöösses Amanda vilken helskön text...och vilket namn, man blir ju alldeles salig, tack för denna!!!
2009-03-12

  Nina Ahlzén
Men Lena! Vad har vi sagt om T***are-ordet?? vojnevojne..:)))
Underbar text miro mala!
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP