Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horans lilla lik


Kroppen blodigt sårad
kväver varje skrik
sorgen svårt bedårad
kysser lämnat lik
Hat må driva satan
horan går på gatan

vem är lillan lik

Själen svedd och tårad
lyssnar till kritik
hat av kärlek spårad
skändar funnet lik
Skuld må driva satan
horan kysser gatan

vem är lillan lik

mammamagen fårad
filtens trösteflik
skötets värme skårad
hallick längtar lik
Skuld må driva satan
horan dör på gatan

vem är lillan lik








Fri vers av halmstrå
Läst 584 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-12 17:24



Bookmark and Share


  Sideshow Bob
Jag kan se andemeningen här
och ibland kan jag själv få en beskyddarinstinkt folk som gör sönder sig själva
men till sist så faller allting på det egna valet.
Även om det ligger ett beroende i bakgrunden, om barndommen är mörk så gör horan alltid valet själv att suga kuk för pengar.
2009-03-18

  LassO
häftiga ord, tragiskt. "lite mer lik efter varje gång" känns de som
2009-03-18

  Jdikt
Otäckt och verkligt läsvärt
2009-03-18

  Mr Lindemann VIP
Ja, halmstrå här får verkligen till det då
bra med upprepningarna som får det dikten att
bli lite mer inträngande. Likt en igel vill den inte släppa taget, som en kobra hugger den och budskapet tränger sig på likt en rabies smittad terrier. Hyenan inom mig vädrar morgonluft inför sådan poesi
2009-03-18

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket starkt skriven genomlysande dikt.
2009-03-18

  erkki
Du sätter fingret på en klassisk problematik. Och gör det vackert i all tragik.

Jag köpte min kärlek för pengar, för mig fanns ej annat att få...osv. Det var väl Fröding.

Den frasen vittnar väl om att båda parter lider inre nöd. Men varför nedvärdera. Båda löser ju lite av sina egna problem. Jag tror inte på den lyckliga horan, och ser ett stort problem i att de självgoda ser ner på henne. Mera än på torsken. varför?

Spontanrim:
Horan är utsatt och tarvar vårt stöd.
Hallicken önskar jag enbart hans död
2009-03-18

  Staffan Welroos VIP
riktigt bra text. kryper under huden. applåderar, bokmärker och ja, kommenterar. bravo!
2009-03-13

  Miss Mod
Oerhört stark.
2009-03-13

    papillon
Jag vet ingen som konfronterar sitt liv med en sådan intensitet och ett sådant ursinnigt mod som du - det är fruktansvärt och storslaget och nästan outhärdligt att läsa. Dessutom är detta, som jag ser det, sanslöst välskrivet.
2009-03-12

    Bodil Sandberg
Jag har läst några dikter av dig..och du är enastående skicklig
2009-03-12

  korpfjäder
Åter har du skrivit ett fullkomligt outhärdligt mästerverk.
Intensiteten förstummar och väcker vrede, lust att krama, lust att förändra världen... maktlösheten blir så nakengjord.
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå