Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men män


Systembolaget i Borlänge
Jag fick inte handla där
Men väl, bygga
Jag va bara 17 år
Bara, ser det ut som nu
Då var man, ”man”
Tyckte man själv

2 år på skola för ”byggare”
Sen lärling på ”Diös bygg”
Fick en del ”specialuppdrag”
För platschefen
Redan innan bygget börjat, det var bara en parkering där

Man var ”man” bland dessa gubbar
Av varierande kaliber
En är än idag, ordförande i byggnads avd 30
Vem vet var de andra är idag
Spridda för vinden
Konjunkturer har farit hårt fram med den
Yrkesgruppen

Men de viktiga var då
Man var "man", man slapp det där barnsliga
Man talade som en man, med män
Man var ”äntligen” vuxen
Blå kläder rått språk
Men ändå vänligt, ändå omtänksamt
Alla som gjorde vad de kunde
Var ”en i gänget”

Barnsliga skämt
Och skrikande kommentarer
De som inte hade humor, trivdes nog aldrig
På byggen… man kunde skruva fast verktygslådan
Eller sätta dragsmällare i den
Lägga en uppblåst påse bakom hjulet
Lägga in småsten eller gipsspik innanför navkapseln

I blåställ med barnsligt sinne lag
Stora starka män, inget för de ”fruktiga”
Snackade stort om helgens bravader
Skrattade åt de som skämtade om sina kvinnor
Men vi var en gemenskap, som ett lag
Ett arbetslag… och man såg ingen som frystes ut
Bakom alla ord, om ”knulla, sätta på, söp ikull,
Jävla idiot” och allt annat så fanns det en kärlek
Och omtänksamhet, män emellan…

Jag flyttade från trakten före 20 års ålder
Så än idag har jag inte varit in där när de blitt färdigt
Undrar hur det ser ut, jag vet ju ”allt” om hur de byggdes
Var allt ligger, men man kanske skulle ta sej dit
Vi får se… men tillvaron var enkel och trevlig
Män bland alla män, kvinnor gjorde sej inte besvär
Men de stannade och tittade ibland, även om det inte
Skulle synas, ni vet väl om vi ”män”
”Som kan hantera en hammare”…. :=)




Fri vers av LassO
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-12 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO