Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårvintervisa

Ifrån stadens jäkt och larm vi flyr
ut till vårligt äventyr.
Trots att frost och snö kan anas än
är luften skön mot vår kind.

Hör den första lärkans klara röst
från sin väg högt uppe i skyn
och bäcken från is nyss förlöst
porlar glatt sin sång bakom byn.

Nordvästanvinden pusta får
med sin friska fläkt
och gråsparven med all sin släkt
driver gäck i måbärshäck.

Gernom hagar går vår vandringstur,
småbarnen leker tafatt -
och tänk att en filur
bländar oss med en solkatt.

I ett dike tussilagon står
så gul som klick av smör
och skatorna med skratt förför
och risbon i träden de gör.

Snart blommar våren som en brud
i sin skira skrud
med örter och med fågelkör
som allt vårt liv berör.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-13 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson