Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågkonjunktur


Lågkonjunktur, va fan är lågkonjunktur?
Läs i tidningen eller se på TV, man kan tro att allt gått åt helvete, uppriktigt sagt. Volvo håller på att kursa, ja GM och Ford med, men de skiter väl vi i, de ”är ju inte svenskt”. Däremot SAAB fast de har ju inte fått stöd än. Bankerna ska ha stöd, uppenbarligen hur fasen de än gör. Småföretagen då hur ska de göra, vad får de för stöd? De jagas ju tvärtom, om de inte kan betala momsen, eller skatten… Men Volvo, Scania, Swedbank och Volvo personvagnar, får…
Vad får de för stöd, vad får Byggssvenne och Smedhjalle för stöd, när kanske 10 anställda är dubbelt så många som han behöver, från en vecka till en annan?

Bilindustrin klagar, 30% ner sen förra februari, och klädes industrin klaga, 5 % mindre än förra februari…. Vad säger man om BYGG INDUSTRIN 70% ner sen förra årets februari. ”De finns inga pengar” (ja kanske, till chefslöner). Men om man skall tro media så är det tvärsom, de låter som om bilindustrin förlorat 95% och att annan tillverkande industri förlorat 75 %.
Och storföretagen skriker om stöd och säger upp helvilt… Vad skulle snickarpelle säga om jag tycker att han ”kan väl jobba 3 dar i veckan” eller ”5 timmar om dan”, ja alltså, med lön enligt timtid med då. Det skulle väl byggnads ok:a? Eller? Krisen är väl lika allvarligt för Smedhjalles och Byggsvennes företag som för, Volvo och Saab, ”men det gills inte” verkar det som… Nej de små får klara sej bäst de vill, knappast ens kredit på skatten, i värsta fall så skär banken när krediten, som de ofta gör när den som bäst behövs… Har man anställda så är dessas löner, skatter och moms viktigare än mat på bordet åt barnen hemma… det är t o m lagbrott… SÅ ”sug på ramarna till konjunkturen vänt” om du är småföretagare… OCH väntar du för länge med att lägga ner så är det ”sug på ramarna lönen” som gäller i a-kassans värld.




Fri vers av LassO
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-14 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO