Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den förlamande förödande uppgivenheten

 

när den förlamande
förödande uppgivenheten
ockuperar hjärtats territorier
och skärmen blir grå
alla färger utslocknade
är det omöjligt att göra sig förstådd
då har mitt språk loggat ut
jag rör munnen
men ingen hör några ord
jag är en stumfilmshjältinna
von anno dazumal
man skrattar och pekar - lustig!
eller suckar - patetisk!
utan att förflytta mig en meter
har jag kommit till främmande land
som en vänlös barbar
känslan är otäckt välbekant
det beror på mig
att jag
inte
förstår
landets seder
jag har inte undfått koden
innan jag refererar till Doktor Glas
bestämmer jag mig för att vara tyst
det kan gå över
det går över
jag hoppas uppgivet




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-14 03:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det där med att inte ha fått koden kan jag identifiera mig med.
2009-03-15

  Caprice! VIP
Hög igenkänningsfaktor. Det går nog att lära sig koden men det tar rätt lång tid... och under tiden blir man ännu mer uppgiven.

Dikten river i sinnet. Skickligt, vännen!
2009-03-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Stark dikt om ett tillstånd.
Alla tillstånd är hållplatser på resan.
2009-03-14

    Tea Alex
Uppgivenhetskänslor är inte så skojiga...man får tampas med dem emellanåt.
2009-03-14

  Carola Zettergren
Rysansvärt naken och välbekant känsla, bra skrivet!
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger