Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Statliga befattningar verkar vara psykopaternas paradis... Och de utan känslor, går bara på... som om inget hänt. "Kris vaddå, inte för oss, vi fortsätter bara att ta ut". Chefer och annat, i näringsliv och statliga verk, helt utan verklighetskontakt


Psykopaternas parad(is)

"Människor till psykopaterna, hallå finns de nån inne"
(har ni nån känsla, nånstans, eller är allt bara politik och poäng)
(Inte förrän andra påpekar så reagerar ni, kan ni inte ärvt
eller förvärvat, nån känsloliknande sak i själen)
(ja de heter själ, inte "själv")


Psykopaternas parad
Nu står de på rad
Wanja Lundby Wedin
Fallengren
Och andra….

Wallengren
Eller Berg
Ingen av dem har nån ”känsla för”
Nä de är nog sant
Ingen av dessa har nåt markant
I känsla för andra, människor

Psykopaternas parad
De gör ingen människa glad
Utom när det går jävligt bra
För att kunna känna med andra
Måste man lite känslor ha

AMF, AP och andra i befattning
Tar ju kriserna med fattning
Forsätter som förut
Ångar på, utan bonusslut
Utan ånger
”För vaddå”
Inga känslor för andra alls
Man försöker med annan vals

Kalla de ”gratifikation”
”Det kan väl också ge, nån miljon”
”Och oftast tar ingen sej i ton”
Och känsla för andra, behövs inte i klubben
Som efter ett bokslut, firar med nubben
I hand och tänker inte ens ibland
På vilka som dessa betalar

För till det vi alla salar
Och de stjäl utan vår vetskap
För när ingen protesterar
Så fortsätter de att konsumerar
Av det som de stulit av oss
Utan att ”nån” vet om det
Förståss




Fri vers av LassO
Läst 141 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-15 00:29



Bookmark and Share


  Trädflickan
Finns många psykopater i beslutsfattarna och chefernas skara. Det ligger i sakens natur...
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO