Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rämnad hela vägen, från tak till golv...


Förlåten är rämnad


När Jesus dog

Så rämnade förlåten i templet

”Förlåten” var det starka tyg som ”skyddade”

det allra heligaste i Jerusalems tempel

Tyget var så starkt, så man kunde koppla flera oxpar

I var ände, men det skulle ändå hålla

Det var alltså ingen gardin eller förhänge

Utan en ”vägg av tyg”

Och bilden, den var tydlig

Den var nästan övertydligt

”Vägen till Gud låg öppen för varje människa”


Ända sen församlingen, alltså de troende människorna

Började samlas så har kampen pågått

Men den började bli organiserad efter att man tyckte

Att ”biskopen i Rom, var lite förmer än de andra”

Då började man på allvar, att bildligt talat

”Sy ihop, denna rämnade förlåt”

Och det pågår runt om, i hela världen

På olika sätt, och håll

Fortfarande ett sjåigt syende av alla möjliga

Typer….


Med sig egen nål och tråd så syr man

Styng på styng efter varann

Man har olika målsättningar

Vissa vill tjäna pengar enbart

Andra tror sej tjäna Gud

Dom har inte fattat att Gud har inga sömmerskor

I templet

Men det praktiska resultatet är dock

Att många tror sej inte få komma innanför

Många tror sej helt enkelt inte kunna få kontakt med Gud

UTOM genom den lilla krypöppning som dessa lämnat öppet

Och fullständigt kontrollerar…


Tänk hur nåt så bra

Utnyttjas för att göra nåt så dåligt

Av människor som är så vidriga

Tron är fri för alla… förlåten är rämnad

En gång… för alla…

Den som vill tro, tror

Den som inte vill, slipper…




Fri vers av LassO
Läst 730 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-16 00:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Tron är fri för alla… förlåten är rämnad"
Underbart förlösande ord som Du delar.
Bokmärke och applåd!
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO