Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inga namn, men fenomenet har alltid dominerat världen


Megastjärnans fåfänga



Din hårdhets känslolösa dövhets inflexibilitet
gör dig dess värre helt ogenomtränglig,
och din kyla gör ej saken bättre;
varför skryter du då så groteskt
om all din kärlek för all världen
när den enda som du älskar är dig själv
med all din överdrivna fåfänga
grant utklädd eller utspökad i lyx
så bländande och imponerande som möjligt
bara för att dölja krampaktigt det faktum
att där ej finns något under ytan utom ytlighet?
Och ändå är du pretentiös i övermått
som om du ville muta hela världen
till att delta i fåfängan i din självdyrkan
med att imponera så hänsynslöst som möjligt,
medan allt du åstadkommer är allenast
att du inspirerar även andra till ditt självbedrägeri,
som därmed smittas av din blindhets saknad av distans
till vilken utstuderad bluff du är.
Jag tänker inte blanda mig i saken
utan låter dig fritt lura, svindla
och slå blåa dunster vem som än önskar bli bedragen,
men ber dig dock ursäkta
att jag helst håller mig i säkerhet och utanför
då jag ej önskar smittas av din strålning.






Fri vers av Aurelio
Läst 652 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-15 22:42



Bookmark and Share


  Fredric
Oj, en hård och känsloladdad text om en sjuk människa. Det är nog mer än en person som lider av denna sjukdom, tyvärr är det nog större delen. I vår ytliga och materialistiska värld...
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio