Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spela roll

 

 

 

 

sedd, bekräftad, applåderad
en älskad eller hatad rollfigur

när ridån fallit sista gången
musiken tystnat, strålkastarna släckts
och du avsminkad står i egna kläder
framför spegeln i din loge

det är då, min vän, du undrar
vilken roll du ska spela nu

 

det är då du undrar, min vän
om du spelar någon roll...

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Tina Q
Läst 184 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-16 00:49



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Grattis till uppmärksamheten.
Det är du verkligen värd.
2009-03-17

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!APPLÅDER!!!
2009-03-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin lite vemodig dikt.
2009-03-16

  jordgubben
Den här dikten är jag helt kär i. Så smart i ordleken, viktig innebörd, härligt flöde. Bokmärke på den här!
2009-03-16

  glasbiten
Förhoppningsvis kan man acceptera, att man är flera roller
att man Kan spela dem på olika sätt i olika situationer
att vissa har flera att plocka fram ur registret eller meritförteckningen

att vissa måste välja mer aktivt
men alltid, sträva mot att komma ihåg att man alltid,
spelar roll

Älskar dina ordsnurrar, de där som vänder och byter plats och tvingar en att tänka till ännu en gång
2009-03-16

  Syrsan
Din text målar upp en bild, som sätter igång tankarna. Din fråga tål att tänkas på. Vi spelar alla roller, som man kan undra om de spelar någon roll och spelar VI någon roll i det stora hela? Jag läser en dikt om människovärdet.
2009-03-16

  Måna N. Berger
Ja, när publiken har gått hem och inga applåders bekräftelse mer är att få, spelar vi någon roll då..? Tankfullt tänkvärt!
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q