Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

Den tredje på raken, som Nisse F´s dikt "Infall" isnpirerat till!




Tänk, om utifall att...

 

 

 

Så vankar föräldrarna fram och tillbaka
oroligt över sitt sovrumsgolv,
hoppas att ungarna inte ska smaka
sprit, och va´ hemma igen före tolv.

 

 

 

 




Fri vers av Tina Q
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-16 22:54



Bookmark and Share


  Karin E
Oroliga är de nog o kanske de så bör vara.
2009-03-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
En dikt som håller i tiden. Fint Tina.
2009-03-17

  Tina Q
Sitt du där, Nisse, på höga höjder
och njut dina egna, ensamma fröjder
medan jag är bland vänner här i mitt hus
som faktiskt erbjuder värme och ljus,
när din lykta har slocknat och rummet är kallt
- jo du, Nisse - det visste jag allt!

Nej, du, Spirea - han verkar så sur ikväll, så när du hälsat honom detta så kan du tala om att nu svarar jag inte nåt mer i att! :)
2009-03-17

  Carola Zettergren
Precis...mycket snyggt dettta!;)
2009-03-17

  Caprice! VIP
"Såå, du tappat ditt fett? Och din papperslapp
du klottrat med oförståndsrader
Och int' kan du sitta på förstutrapp
till affären ty Konsum fått spader...
Du gnyr, lilla knyte
ett munsabitbyte
för skalden från övre Parnassen
nä, byt den oklädsamma stassen!"

sade Nisse denna gång. Får nog tillstå att budbäraren inte riktigt hajar klyket!
2009-03-17

  Tina Q
Vad menar du, Nisse, som kallar mig fet?
Är du sotis för att andra ser mig som het?
Jag är inte ynklig som du, och klen,
nej jag har snygga väl svarvade ben!
Ville du såra mig, så gick du bet!

Hälsa honom det, Spirea!
2009-03-17

  Caprice! VIP
"Du saknar respekt för en diktare då
som snackat med fåglar som knappt ens är grå...
blott en tungviktspoet
som är mager, ej fet
till Parnassiska himlen kan nå"

blev hans svar. Nej, skjut inte på mig - I'm just the messenger!
2009-03-17

  Tina Q
Nej, nu MÅSTE jag ju bara svara i en egen kommentar!
Du, Spirea, som har direktkontakt med herr Ferlin, kan väl hälsa honom följande:

Hör du, Nisse, kom inte och bråka med mig!
Jag har en sak jag ska säga dig:
Jag är en kvinna med skinn på min näsa
och kan vid behov både spotta och fräsa!
Tro inte att jag är en nedtystbar tjej...

Tack, Spirea!
2009-03-16

  Måna N. Berger
Ja den tröskvandringen har man gått några gånger..
2009-03-16

  Caprice! VIP
"Nog var jag mager om bena mina
och skröpliger även om hals
men nog kan jag tukta en jäkla Tina!
sen trår jag en midnattssvart vals..."

låter Nisse hälsa genom mig.
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tina Q
Tina Q