Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Släng dig i väggen Jante!


Min relation till mig


relationer måste vårdas
om de inte ska självdö
så även min relation till mig

vi har liksom kommit ifrån varandra
på senaste tiden
jag minns mig som en snygg 30-åring
eller i varje fall ambitiös 50-åring

när jag möter mig
känner vi inte igen varandra
jag gick nästan förbi mig häromdan
utan att hälsa

jag ska ordna en återföreningsfest
ta ett glas med mig
och glädjas åt att jag fann mig

jag ska ta in det där ansiktet
som hängt ute på strecket i vinter
det har blivit lite väderbitet
men jag kan fortfarande ha det

för det är hemtamt med mitt sinnelag
och passar min humor
som en rottweiler

och om jag fortfarande rökte
skulle en cigarr inte sitta fel där
när vi firar återföreningen

ja herregud
vad jag ändå är glad i mig!
 
 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 653 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-18 00:19



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Den satt som en smäck! Träffande, varm, humoristisk dikt om den viktigaste och allvarligast relation, som vi har: Till oss själva. Du hjälper många att komma "på spåret" igen med dina dikter!
2009-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Att försonas med sig själv är svårt.

Grattis till placeringen!
2009-03-19

  Mr Lindemann VIP
Jomenvisst var denna texten originell och nyskapande på ett upppfriskande sätt

"Jag tankar in under festen och viftar med mina håriga på dansgolvet,letar upp en kommande donator till en lever, då min dansar på sista versen. Upptäcker att hjärtat inte vill vara med, så jag travar lugnt ifrån dansgolvt rätt in i mitt inre kosmos som dunkar i takt med min puls som gjort sig självständig"

Ja, kom på lite mer då
2009-03-19

  Kristina Olsson
Underbart!
så sant att man måste vårda sin relation till sig själv!
Bokmärkes!
2009-03-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
Grattis till Stjärnan.

Ja den här texten är väl vald sin utvaldhet.
Mycket fin Måna och så bejakande till det egna jaget.
Vacker och tänkvärd i sin underton av humor.
2009-03-19

  smintellivis
så härlig dikt detta, får mig att le :)
2009-03-19

  Rosmarin
vad roligt att den blev vald till förstasidan - det är den verkligen värd!
2009-03-19

    Tea Alex
*skratt*
Ja vad bra! Att du är glad i dig själv! Det låter fint tycker jag.
:)
2009-03-18

  Tina Q
Det här tycker jag är härlig, positiv och skön läsning - blir glad av din text! Tack!
2009-03-18

  Elaine.S VIP
Härligt!! det här var inspirerande läsning..
2009-03-18

  Caprice! VIP
Härligt att ni återfann varandra - hade varit sorgligt annars... Skål på er bägge två!
2009-03-18

  Carola Zettergren
:):)hehe..störtskönt skaldat detta!!!
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger