Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad skulle man göra utan vänner.....


Tomater och vänskap

 

Hade middag med tjejerna häromkvällen. Fick en attack av tacksamhet över livet och de vänner man faktiskt lyckats skrapa ihop. Hade dukat fint, vinet låg på kylning och jag hade lagat en fantastiskt fiskgryta med saffran och tomater. Till saken hör att jag inte tål tomater. Inte färska. Men i en gryta tål jag dom.

Annika, en av mina vänner stod och rörde i grytan innan vi skulle äta. Tog upp en skopa och doftade sådär som man gör när man är nyfiken och hungrig.

Hon sa: "Mmm..luktar gott....men.....du TÅL ju inte tomater??"

Det var här det gick en våg av värme genom min kropp. Låter kanske lite banalt så här i efterhand när jag försöker återberätta. Men det var just det lilla, lilla som var så underbart!

Att det faktiskt finns en klick med människor i min närhet som vet en massa småsaker om mig som jag knappt kommer ihåg att jag berättat. Men som efter år av vänskap bara är självklara.

Så jag värnar om småsakerna....de är stora...

 

:-)

 

 




Övriga genrer av Martina_T
Läst 864 gånger
Publicerad 2005-09-10 16:56



Bookmark and Share


  Markattan
Japp, småsakerna är det stora här i livet i många fall. Härligt framfört!
2005-09-29

  JMR
vänner är bra att ha, speciellt bra vänner - då känner man att man finns till och behövs.
2005-09-12

    ej medlem längre
Förstod precis vad du menade, det är fint!
2005-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Martina_T
Martina_T