Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Staten, kapitalet och portföljen....


Slavskap valboskap



Slavskap
Slav boskap

Slav kap
Val boskap

Staten och kapitalet… se AMF och AP fonderna
Kan det sägas tydligare?
Kan man på ett tydligare sätt, åskådliggöra hur lite man bryr sej om de som betalar?

Redan för 25 år sedan talade Harning om detta. ”Pensionerna är inte för oss, vanliga människor, de är till för byråkraterna”…
”Allmän pension” fy fan va ynkligt det låter… i pengar
Men byråkraterna skapar ”avtal” som kallas för just de ”avtalspensioner”

Så sitter de tillsammans, byråkrater och ”avdankade” finansvalpar och dränerar pensionsportföljerna på pengar. Ja man drar sej inte för att disponera sina egna portföljer på ett bättre sätt än de man är anställda för att disponera.

Sen beklagar man, att det inte ”gick att få bättre utdelning”… Om de snor 10 miljoner idag så är det 100 försvunna miljoner när jag är 65… de 100 miljonerna har då gått in den ”enskilda förvaltarkassan” och kallas säkert nåt fint…


Fruktodlarna i Södern, USA vet att arbetarna har dåligt med kontanter, så de får handla i ”fruktodlarnas egen affär” på krita… Man sätter priser som är, mångdubblade, man låter de obemedlade handla på krita, de har inget val. Tillsammans med de låga lönerna så kommer man aldrig ifatt, och det är liksom tanken… Man ger en morot som ständigt flyttas framåt, i takt med hur man går, som en morot framför åsnan.
Och helt plötsligt så är ”slaveriet infört”… Utan att det kallas slaveri. Det finns finare namn numer, de kallas ”marknaden” kallas ”marknadsanpassning” de kallas för ”prestationslöner” det kallas för ”reglering”.

Resultat? Armod, låg standard, ”äsnan som jagar moroten”… känn hur plånboken sinar i din ficka… ser du hur andras fylls på? Staten och kapitalet…. De sitter med samma portfölj får man väl säga nu, de sitter på aktierna i ditt företag och skor sej, samtidigt som de skor sej på din skatt… känns de bra? Är de inte dags att ge Harning ett erkännande med? Han såg detta långt innan nån annan…


Slavskap
Slav boskap

Slav kap
Val boskap




Fri vers av LassO
Läst 569 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-19 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO