Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utan att värdera olika miljölarm mot varandra finns det lärdomar även för dagens debatt. Politiker borde i dessa dagar fyllda av miljölarm ta en titt i tidningsklippen från 1980-talets slut. Ett närmast totalt konsensus kring ett larmet om skogsdöden visa


Skogsdöden

http://www.svensktidskrift.se/?p=54



Hallå där, sa reportern, får man fråga en sak
Ja ok

Ja vad anser du om skogsdöden?
Va

Skogsdöden oroar den inte dej?
Vet inte ens vad det är…

Ja men man hade redan på 80-talet en massa debatt om skogsdöden
Jaha

Ja men oroar det inte dej, då att skogen dör?
Hinner den dö innan den tas ner?

Vad
Ja hinner den verkligen dö, innan man tar ned den?

Såvitt jag vet, men det är jag som frågar er
Ja och?

Ja vad tycker du om skogsdöden?
Den är väl tråkig, de kanske var en självmordsvåg. På 80talet

Va säger du?
Ja ingen skog verkar dö nu, nu är de ju ”miljöhot” istället

Ja men tillbaks till frågan, du har väl en åsikt
Ja visst, tur att man fick slut på självmordsvågen i skogen, de sörjde kanske sina kottar hehe

De går inte att prata med dej… hejdå jag söker en annan att fråga
Lycka till om du hittar nån, som minns….





Fri vers av LassO
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-20 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag minns, gjorde ett arbete om det på gymnasiet...
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO