Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dogmmänniskan


Den som aldrig tillåter sej

Att tvivla

Den människan har ingen tro

Bara inbillning

Matande sej med dogmer

Och mantraliknande formler


Att diskutera med en sån är som att dra ”cigarett åsnan” i örat

De kommer ut en cigarett i ashlet

Åsnan tänker inget

Åsnan bara, gör de han kan

Att diskutera med ”dogm-människan”

Är detsamma



Du säger nåt och ut ramlar ett ”manna”

Ett Bibel ord, eller "Koran ord", (en sura) utan tanke eller

Egentlig omtanke oftast

Bara en ”ord-reflex” som när en boxare

Blockerar och slår tillbaks

Eller som åsnans cigarett

På ledande sätt

(utan att diskutera, var den kommer ut)




Fri vers av LassO
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-21 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO